John Nelis

Human Resource Management: Horeca belonings-en arbeidsadviseur

 

Na het behalen van zijn HAVO diploma startte John Nelis zijn loopbaan op de afdeling PZ bij een landelijk opererend herenmodeconcern in Schiedam. Na drie jaar praktijkervaring en diverse cursussen op HRM- en salarisadministratie-gebied besloot John de overstap te maken naar de accountants/advieswereld.

 

Van 1995 tot begin 2005 was John werkzaam bij Deloitte. Na een korte inwerkperiode werd John al snel benoemd tot Manager Salarisadministratie met de totale verantwoordelijkheid voor een afdeling met 15 medewerkers. Later combineerde hij die functie met die van beloningsadviseur, waardoor hij ook zitting nam in het landelijke overleg voor regiomanagers.

Als beloningsadviseur kreeg John te maken met een breed scala van vraagstukken op het gebied van onder meer sociale verzekeringen, loonheffingen, CAO's en HRM. Door zijn sterke passie voor de horeca kwam hij veelvuldig in contact met horecacliënten. 

 

John begeleidt nu clienten van horeca-advies.nl bij talrijke beloningsvraagstukken en biedt eveneens regelmatig HRM-advies. 

 

Zo heeft hij onlangs succesvol een opdracht van een horecaonderneming met meer dan 15 vestigingen en 650 medewerkers afgerond waarbij de volledige afdeling PZ geherstructureerd diende te worden inclusief het opzetten van een interne personeelsadministratie. Met de uitgebreide kennis van de horeca-cao werd vervolgens voor deze cliënt ook een nieuw loongebouw geïmplementeerd hetgeen meteen een behoorlijke besparing op de loonkosten opleverde.