Fieke Boswinkel

Legal: Horeca arbeidsjurist

 

Fieke Boswinkel heeft haar studie rechten in 1993 afgerond en vervolgens in dienst getreden bij de rechtbank in Rotterdam als griffier.  Na anderhalf jaar besluit ze zich volledig te gaan richten op haar gezien. In 2000 wenst ze weer als jurist aan de slag te gaan en volgt derhalve een herintredersopleiding aan de Erasmus Universiteit. Tijdens deze opleiding loopt ze stage bij twee advocatenkantoren.

 

Na afronding komt ze in dienst bij Deloitte als arbeidsjurist op de afdeling Juridische Dienstverlening alwaar zij voor het eerst in aanraking komt met diverse juridische werkzaamheden voor ondernemers in de horeca. Voor enkele gerenommeerde grootschalige horeca-ondernemingen wordt ze de 'huisjurist' en komt daarmee in contact met de complexiteit, cultuur en specifieke kenmerken van deze sector.

 

In 2007 besluit Fieke om Deloitte te verlaten en haar reeds opgebouwde expertise volledig in te gaan zetten te behoeve van de sector. Fieke biedt horeca-cliënten van horeca-advies.nl juridische ondersteuning bij tal van arbeidsrechterlijke vraagstukken. Te denken valt aan het opstellen van waterdichte arbeidscontracten, het begeleiden van een arbeidsgeschil of het beëindigen van een dienstverband met een beëindigingsovereenkomst. Ook begeleid ze cliënten bij een ontslag op staande voet of een ontslagprocedure wegens bedrijfseconomische redenen bij het UWV WERKbedrijf.